Herfstweer tijdens de NazomerFair

De NazomerFair gaf in het weekend van 16 en 17 september 2017 dé kickstart van de herfst op Landgoed Stania State. Duizenden bezoekers lieten zich door de paardentram afzetten bij de ingang van de State. Met paraplu’s en regenjassen de fair op en met tassen vol keerde men huiswaarts.

Boordevol activiteiten voor jong en oud

Van gezellig een hapje eten op de foodmarkt en genieten van de muzikale acts, zoals 2Tone , Nick Daniels en Sequens tot vintage pimpen en handletteren op het Wonen&Co plein. Van swingen met Salseromboka en EspecialCare tot heerlijk winkelen, schaapjes aaien en een workshop schilderen.

Ontknoping Oranjekoekverkiezing

Met zijn oorsprong in de Friese cultuur is de Oranjekoek het gebakje bij uitstek geschikt voor elke gelegenheid. De typisch Friese lekkernij bestaat doorgaans uit een plaatvormige koek, met roze glazuur, en afgewerkt met crème of slagroom. Echter kent de oranjekoek vele verschillende verschijningsvormen. Zo heeft eigenlijk iedere bakker zijn eigen recept. Om de lekkernij met de rijke geschiedenis eer te doen, organiseerde de Leeuwarder Courant de oranjekoekverkiezing. Voorafgaand aan de fair deden aan de verkiezing 126 verschillende bakkers mee. Uiteindelijk werden dit 30 deelnemers, die de jury in aanloop naar de LC NazomerFair flink onder de loep nam. Na veel proeven, kwam de jury tot haar top 10. Ten slotte zijn deze 10 bakkers de strijd met elkaar aangegaan in de finale tijdens de fair om met hun beste creaties de harten van de juryleden te winnen. Uiteindelijk hebben zowel vakjury als publieksjury een winnaar gekozen. Enerzijds was de winnaar van de publieksjury Marten Boonstra (Bakkerij Boonstra uit Akkrum). Anderzijds was de favoriet van de vakjury Roel Boonstra (Bakkerij Boonstra uit De Knipe). Daarom mogen de twee bakkersbroers met veel trots zeggen dat zij de lekkerste oranjekoeken maken!

Save the date

Natuurlijk keert de NazomerFair terug naar de Stania State en wel op 15 en 16 september 2018.